Retour Service

Retour Service

Een tapijt kopen op het internet is niet zo makkelijk! Je kunt het product niet fysiek aanraken, vergelijken en niet altijd de juiste keuze maken. Wij, bij Karabag, begrijpen dat maar al te goed! Het is immers niet met een exact referentie nummer te vergelijken, zoals met vele aankopen op het internet. Om u te garanderen dat u geen miskoop doet hebben wij bij Karabag.com de "30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug" regeling. Uw 30 Dagen Niet-Goed-Geld-Terug gaan op de dag van ontvangst van het product.

U kunt het tapijt bij u neerleggen, bekijken en het geheel even laten bezinken.

Mocht het kleed onverhoopt toch niet de juiste keuze voor u zijn, dan kunt u gerust contact met ons opnemen per mail service@karabag.com of het modelformulier om uw aankoop te annuleren of om te ruilen zonder een reden te geven. Eenmaal geannuleerd krijgt u binnen 24/48 uur per mail een bevestiging van ons met de retourlabels en instructies om het product kosteloos terug te sturen. Het product dient ongebruikt te zijn en indien mogelijk in de originele emballage geretourneerd te worden. Daarom adviseren wij de emballage te bewaren zolang u niet zeker bent van uw aankoop.

Wij vergoeden al uw betalingen, inclusief eventuele leveringskosten door ons in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij wij aanbieden het product zelf af te halen, wachten wij met terugbetalen tot wij het product hebben ontvangen of dat u aantoont dat u het product heeft teruggestuurd, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de u